Hike Cyclist

Nemzeti park kör a Fertő tónál

Fertőd – Sarród – Fertőújlak – Pamhagen – Nyárliget – Fertőd

Teljes táv: 28 km

Össz. emelkedő: 34 m, lejtő: -34 m | Magasság max.: 131 m, min.: 111 m

28 km hosszú, teljesen sík, könnyen kerékpározható körút, ahol felfedezhetjük a Fertő-Hanság Nemzeti Park legérdekesebb bemutatóhelyeit, nádasait, csatornáit. A túra hazánk legnagyobb kastélya, a csodaszép fertődi Esterházy-kastély elől indul.

Könnyű túra, családoknak is nagyon ajánlott, mert szilárd burkolatú kiépített kerékpárúton vagy rendkívül kis forgalmú helyi országúton vezet a kerékpárút, szintkülönbség nélkül.

Az útvonal érinti az Esterházy-kastélyt Fertődön, Sarródon a Kócsagvárat, amely a Fertő-Hanság Nemzeti Park központja és fő bemutatóhelye. Útközben élvezhetjük a pazar kilátást a Fertő tó nádtengerére. Sarródon találjuk a Lászlómajort, az Esterházyak egykori gazdasági központját, amely ma látogatóközpontként szolgál. A Hansági-főcsatorna keresztezésekor érdemes leszállni a kerékpárról és a csatorna töltése mentén bejárni a Sziki Őszirózsa tanösvényt. Fertőújlakon a Csapody István Természetiskola és Látogatóközpont látható. Az útvonal áthalad egy rövid ausztriai szakaszon Pamhagen (Pomogy) településen, ahol egy kedves állatpark (Steppentierpark) is megtekinthető.

Lehetőség van a határátkelőnél lévő parkolóban hagyni az autót és onnét egy kisebb körutat megtenni a Határátkelő-Tőzeggyármajor-Erdészház-Berg Gusztáv híd-Wallern-Pamhagen-Határátkelő útvonalon.

A határátkelések miatt legyenek nálunk hivatalos iratok!


Discover!

A túra során megismerhető látnivalókat, amelyek nemcsak szemet gyönyörködtetőek hanem íz- és illat élményekkel várnak!

Accommodations offered by our tour guides