HOZZÁVALÓK:

    1 kg liszt,
    3 dl étolaj,
    4 db tojás,
    csipet só,
    4 evőkanál kristálycukor,
    2 csomag vaníliacukor,
    1 csomag élesztő,
    7 dl tej,
    magozott meggy

1,5 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. 5 evőkanál lisztet hozzáadva kovászt készítünk, majd 15 percig kelesztjük. Beleöntjük a többi lisztet, a 3 evőkanál cukrot, a vaníliacukrot, a sót, a tojásokat, az étolajat és a maradék langyos tejjel lágy tésztát készítünk, majd 1 órát kelesztjük.

1 nagy evőkanál tésztát merítünk a tálból. Lisztes kézzel téglalap alakúra formázzuk, a nyújtódeszkára szórt kristálycukorba tesszük, meggyet rakunk rá, feltekerjük, majd megcsavarjuk, és patkó alakúra hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 150 C fokon szép sárgára sütjük.

(Recept: Antal Simonné Irénke néni, Szentistván)