Cyclist

Tisza-tó kis kerülőkör

Tiszadorogma-Tiszabábolna-Tiszavalk-Négyes-Poroszló-Tiszafüred-Tiszadorogma

Teljes táv: 35 km

A Tisza-tó 33-as közlekedési út fölötti szakaszát körbejáró útvonal. A kerékpárosok a Tisza jobb és bal parti védőgátjain többnyire aszfaltozott kerékpárúton (Tiszabábolna-Négyes között zúzott köves úton) járhatják be az útvonalat. Az útvonal érinti a tiszabábolnai Szajlai Strandot, a tiszavalki Szivárvány csónakkikötőt, a tiszadorogmai csónakkikötőt. A Poroszló-Tiszafüred közötti új Hódúton juthat át a túrázó a Tisza jobb partjára, ahonnan Tiszadorogmáig ugyancsak aszfaltozott kerékpárúton indulhat tovább el Tiszadorogmára a Tisza-partra. Külön érdekessége (élménye) az útnak, hogy a Tiszadorogmai komp szállítja át a kerékpárosokat. A túraútvonal nem hosszú, ideális kisgyermekes családok, idősebb kerékpáros korosztály részére is.

Útközben csodálhatjuk a Tisza-tavi madárrezervátum növény-és állatvilágát, amit a csónakkikötőkben bérelhető csónakokból, kenukból közelről is megtekinthetünk.

Hasznos információk:

A Tiszabábolna-Négyes szakasz még nem aszfaltozott a gáton, akik nem szoktak a nehezebb terephez, azoknak a két települést összekötő- nemrég teljesen újraaszfaltozott közlekedési utat javasoljuk.

A túra közben a kikötőkben pihenési lehetőség, frissítő ital biztosított.

Accommodations offered by our tour guides