Fertő-Hanság Nemzeti Park
Kirándulj a Nemzeti Parkban!

A nemzeti parkot és világörökség ranggal büszkélkedő tájat járva, a Fertő medencéjét határoló dombok tetejéről gyönyörű panoráma tárul a túrázó elé. A lankás dombok ölelésében fekvő tó a nádas mocsarával, a partján elterülő mocsár- és láprétek, a szikes gyepek és tavak, a Fertő menti falvak határában igazi természeti ritkaságok őrzői.
Az itt előforduló növény- és állattani értékeknek a megőrzéséről és bemutatásáról 1991 óta a Fertő-Hanság Nemzeti Park gondoskodik. A nemzeti park számtalan látnivalóval várja a területét felfedezni kívánó kirándulókat, túrázókat.
Az 1-2 órás rövid túrától kezdve akár a többnapos kirándulások kedvelt úti céljai a Fertő-táj, a Hanság vidéke vagy a Répce folyó menti védett területek. Gyalogos és kerékpáros túrákon, kenus és elektromos hajós kirándulásokon lehet ismerkedni a vidék természeti látnivalóival.
A Fertő-táj keleti oldalán több bemutatóhely, ill. látogatóközpont fogadja az érdeklődőket, amelyek egyben kiindulópontként is szolgálnak a terepi programra induló egyéni látogatóknak és kiránduló csoportoknak. A Hanságban kiállítás és tanösvény, a Répce mellett egy tanösvény szolgálja az aktív kikapcsolódást. A megfáradt túrázó a nemzeti park szálláshelyein pihenhet, frissülhet fel, hogy folytathassa az élmények gyűjtését.
Amennyiben szeretne alaposabban megismerkedni a környék élővilágával, javasoljuk, látogassa meg a kiépített tanösvényeket, vegyen részt a nemzeti park által meghirdetett programokon, részletesebb információért pedig keresse fel látogatóközpontunkat, bemutatóhelyeinket.

Összes Túravezető