Kerékpáros E-bike

Páneurópai Piknik kör

Sopron – Tómalom – Fertőrákos – Mörbisch – Rust – St.Margarethen – Fertőrákos (Páneurópai Piknik Emlékhely) – Sopronkőhida – Sopron – Tómalom


Teljes táv: 29,7 km

Szintemelkedés: 201 m, szintsüllyedés: 201 m

Nehézség fok: KÖZEPES


Nagytómalom fürdőtől rövid sétával érhető el Kecske-hegyi kilátó. A Szárhalmi erdőn keresztül a Rák-patakot követve érkezünk Fertőrákosra, ahol a középkori városfal, középkori pellengér és püspöki palota is található. Legkiemelkedőbb látnivalója a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, amely tematikus kiállítás, természetismereti tanösvény és színháztér egyben. Fertőmeggyes (Mörbisch) irányába haladva a Magyarországon egyedülálló római kori Mithras-szentély található a határon. Fertőmeggyes legfőbb turisztikai vonzereje 1957 óta a tó vizére épített vízi színpad. Következő állomásunk a „gólyák városa”, Ruszt (Rust). Itt termett bor a középkortól kezdve az ínyencek asztalára került, még az 1912-ben elsüllyedt Titanic luxusgőzös ital lapján is szerepelt. A történelmi belváros kiemelkedő látnivalója a középkori Halásztemplom (Fischerkirche). Ezután Szentmargitbányára (St. Margarethen) érkezünk, érintve a vidék két legjelentősebb szabadidős és kulturális attrakcióját a Fertő-tavi Meseparkot (Familypark) és a Szentmargitbányai Kőfejtőt. Szentmargitbányáról a B14 összekötő kerékpárút vezet ismét a magyar határhoz. Átkelve a határátkelőn a Páneurópai Piknik Emlékpark és Látogatóközpont mutatja be a vasfüggöny leomlásában döntő szerepet játszó eseményt, a Páneurópai Pikniket. A helyszín 2015-ben Magyarországon először Európai Örökség címet nyert el.Látnivalók:

Kecske-hegyi kilátó, Fertőrákos – Kőfejtő és Barlangszínház, Mithras-szentély, Mörbisch – Víziszínpad és strand, Rust belvárosa, St. Margarethenben Mesepark, kőfejtő és fürdőtó.

 

Fedezd Fel!

A túra során megismerhető látnivalókat, amelyek nemcsak szemet gyönyörködtetőek hanem íz- és illat élményekkel várnak!

Szálláshelyek túravezetőink ajánlásával