Gyalogos Kerékpáros Lovas Motoros

Fertő tó kerülő nagy kör

Fertőrákos – Mörbisch am See – Rust – Seehof – Purbach – Winden am See – Jois – Neusiedl am See – Podersdorf am See – Illmitz – Apetlon – Fertőújlak – Fertőd – Hegykő – Balf – Fertőrákos


Teljes táv: 115 km


Össz. emelkedő: 390 m, lejtő: -390 m | Magasság max.: 175 m min.: 111 m


Amatőr sportolóként akár egy nap alatt is teljesíthető útvonal, két-három napra tervezve pedig ideális baráti társaságok részére.


Nagyrészt teljesen sík vidéken, kitűnően jelzett, többnyire szeparált, szilárd burkolatú kerékpárutakon vagy csekély forgalmú helyi közlekedésű mellékutakon, néhol jól járható kőzúzalékos úton járható be. Kisebb lejtőkkel és emelkedőkkel Fertőd és Hegykő és Balf–Fertőrákos között számolhatunk.

Az útvonal magyarországi szakasza érinti az Esterházy-kastélyt Fertődön, Hegykőn a SÁ-RA Termálfürdőt, Fertőhomokon a Tájházat, Hidegségen a Szent András templomot, Fertőbozon a Gloriette kilátót, Balfon a Gyógyfürdőt, Fertőrákoson a Kőfejtőt, Fertőújlakon a Csapody István Látogató- és Kerékpáros Központot, Sarródon a Kócsagvárat, amely a Fertő-Hanság Nemzeti Park központja és fő bemutatóhelye. Útközben pedig élvezhetjük a pazar kilátást a Fertő tó nádtengerére, erdőkre és a szőlőskertekre.

A bájos Ruszt (Rust), a történelmi Magyarország legkisebb szabad királyi városa a Fertő egyértelműen legszebb települése. Az útvonal ausztriai szakaszán érdemes megpihenni Podersdorfban és megtekinteni a Világítótornyot (Leuchtturm). Az útvonal átvezet a Fertő-tó legvédettebb területén a Zitzmannsdorf-i pusztaságon ahol az út menti kilátóból nézhetünk körbe a pusztákon.


Hasznos információk!

A határátkelések miatt legyenek nálunk hivatalos iratok!

Az útvonalról GPX fájl az oldal alján letölthető!

Fedezd Fel!

A túra során megismerhető látnivalókat, amelyek nemcsak szemet gyönyörködtetőek hanem íz- és illat élményekkel várnak!

Szálláshelyek túravezetőink ajánlásával