HOZZÁVALÓK:
1 kg liszt,
3 dl étolaj,
4 db tojás,
csipet só,
4 evőkanál kristálycukor,
2 csomag vaníliacukor,
1 csomag élesztő,
7 dl tej,
magozott meggy
1,5 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 evőkanál cukorral. 5 evőkanál lisztet hozzáadva kovászt készítünk, majd 15 percig kelesztjük. Beleöntjük a többi lisztet, a 3 evőkanál cukrot, a vaníliacukrot, a sót, a tojásokat, az étolajat és a maradék langyos tejjel lágy tésztát készítünk, majd 1 órát kelesztjük.
1 nagy evőkanál tésztát merítünk a tálból. Lisztes kézzel téglalap alakúra formázzuk, a nyújtódeszkára szórt kristálycukorba tesszük, meggyet rakunk rá, feltekerjük, majd megcsavarjuk, és patkó alakúra hajtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd 150 C fokon szép sárgára sütjük.
(Recept: Antal Simonné Irénke néni, Szentistván)