Kerékpáros E-bike

Széchenyi örökség(kör)túra

Nagycenk – Fertőboz – Hidegség – Fertőhomok – Hegykő – Fertőszéplak – Fertőszentmiklós – Csapod– Pusztacsalád – Iván – Újkér – Egyházasfalu – Sopronhorpács – Völcsej – Lövő – Sopronkövesd – Nagylózs – Pereszteg – Nagycenk


Teljes táv: 85,2 km
Magasságkülönbség: 177 m, ereszkedés: 177 m

Nehézség: KÖZEPES


A körtúra az egykori Széchenyi-uradalom településeit érintve kalauzol a családhoz kapcsolódó látnivalókon keresztül. A Széchényi család 1677-től lett birtokosa a Nádasdyak egykori Sárvár-felsővidéki birtokainak (ebből származik a Sárvár-felsővidéki gróf Széchenyi családnév). A nagycenki Széchenyi-örökség helyszínei mellett a körtúra érinti a Cenk előtti uradalmi központokat: a fertőszéplaki Széchényi-kastélyt, a sopronhorpácsi Széchenyi-kastélyt, valamint Pusztacsaládon Magyarország egyetlen Szent István király szobrát, amely az idős Széchenyi Istvánt ábrázolja. Templomok is az útvonal részét képezik, melyek építtetése a családhoz kötődik, mint pl. a nagycenki Szent István király-templom, a fertőszéplaki Mindenszentek templom és a sopronkövesdi Kisboldogasszony-templom.
Látnivalók:

Nagycenken a Széchenyi-kastély, Hársfasor, Mauzóleum és a nagycenki temető, valamint a Szent István király-templom és Széchenyi tér, Széchenyi Múzeumvasút; Fertőboz – Gloriett kilátó, Hegykő – Sá-Ra Termál fürdő, Mariska néni Háza Turisztikai Központ, 1 Csepp Pálinkaház, Csipkeház, Fertőszéplak – Széchényi-kastély (Peisonia Látogatóközpont) és a Mindenszentek templom, Pusztacsalád – Széchenyi-kastély, Iván – Széchenyi-kastély, Sopronhorpács – Széchenyi-kastély és kastélypark, Sopronkövesd – Kisboldogasszony-templom, Pereszteg – Schmiedegg-Széchenyi kúria.


Fedezd Fel!

A túra során megismerhető látnivalókat, amelyek nemcsak szemet gyönyörködtetőek hanem íz- és illat élményekkel várnak!

Szálláshelyek túravezetőink ajánlásával