Hike Cyclist

Sziki Őszirózsa Tanösvény

Sarród - Fertőújlak
Teljes táv: 3,4 km
Össz. emelkedő: 0 m, lejtő: -4 m | Magasság max.: 116 m, min.: 111 m
Rendkívül könnyű, rövid de tartalmas útvonal, melynek bejárása kisgyermekes családoknak kifejezetten ajánlott akár kerékpárral, akár gyalogszeren.
A Sarródtól 7 km-re északra elterülő szikes pusztai területen vezető tanösvény egy közel 4 km hosszú gyalogos és kerékpáros túraútvonal. Kiindulópontja a Sarród - Fertőújlak útvonalon, a Hansági-főcsatorna zsilipjénél található. A szikes puszta és tavak életközösségével, valamint a régi magyar háziállatoknak a védett területek megőrzésében és hasznosításában betöltött szerepével ismerkedhetnek meg a tanösvény látogatói. Az útvonal a magyar szürke marhával, a rackajuhval és a házi bivallyal legeltetett szikeseken vezeti végig a túrázót, érintve a Hanság-főcsatornát, és a sekély vizű szikes tavakat.
A túrának két kiindulópontja is van, egy a zsiliptől és egy a Csapody István Természetiskola és Látogatóközponttól indul, a letölthető útvonal ez utóbbit mutatja. Mind a két kiindulóponton 1-1, a tanösvényre bevezető tábla fogadja a látogatókat.
Az útvonal belépőjegy nélkül látogatható. | A tanösvényen a tájékozódást és az információszerzést táblák biztosítják. | Az útvonalon több madármegfigyelő torony is található.

Discover!

A túra során megismerhető látnivalókat, amelyek nemcsak szemet gyönyörködtetőek hanem íz- és illat élményekkel várnak!

Accommodations offered by our tour guides