Hike Cyclist Motorbike

Alpokalja körút

Fertőd – Fertőszentmiklós – Röjtökmuzsaj – Nagylózs – Sopronkövesd –(Nikits) – Deutskreutz/Sopronkeresztúr – Nagycenk – Hidegség – Fertőhomok – Hegykő – Fertőszéplak – Fertőd

Teljes táv: 56 km | Össz. emelkedő: 572 m, lejtő: -477 m |Magasság max.: 266 m, min.: 38 m

Dombokkal tarkított, nagyon látványos és látnivalókban gazdag útvonal. Ideális egy napra tervezhető kerekes kaland baráti társaságok részére, de ha már hozzászoktak a gyermekek is a kerekezéshez és van megfelelő erőnlét, fegyelmezettség a dimbes-dombos utakhoz, akkor családoknak is ajánlott.

Az Alpokalja körút egy közepes nehézségű túra, amely Fertő tavi településeket köt össze az Alpokalja térséggel. Az útvonal érinti az Esterházy-kastélyt Fertődön, Fertőszentmiklóson a Szent Miklós püspök templomot, Röjtökmuzsajon a Szidónia Kastélyszállodát, Nagylózson a Szent István temetőkápolnát, Sopronkövesden a Kotecsi kapu-Vasfüggöny emlékhelyet. A kör egy kis része osztrák szakaszon halad, ahol Deutschkreutz (Sopronkeresztúr) faluban a volt Nádasdy-kastélyt lehet megtekinteni. Az út a továbbiakban érinti Nagycenken a Széchenyi István Emlékmúzeumot és a Széchenyi Múzeumvasútat, Hidegségen a Szent András templomot, Fertőhomokon a Tájházat, Hegykőn a SÁ-RA Termálfürdőt, Fertőszéplakon a Széchényi-kastélyt.

Fontos tudnivalók:

Fertőszentmiklós és Röjtökmuzsaj között az út a nem túl forgalmas főúton halad. | Röjtökmuzsajtól Nagylózs felé a közútról le kell térni a murvás útra. | Sopronkövesd után osztrák részen az erdősávnál jobbra kell fordulni az első aszfaltos mezőgazdasági útra. | Nikics völgyben fekszik ezzel kikerülhető az emelkedő. | Deutskreutz elött van egy nagy lejtő a kerékpár gurulva elérheti a 40-45km/h sebességet. | A határátkelések miatt legyenek nálunk hivatalos iratok!


Discover!

A túra során megismerhető látnivalókat, amelyek nemcsak szemet gyönyörködtetőek hanem íz- és illat élményekkel várnak!

Accommodations offered by our tour guides